CREALISME IS HET OVERALL THEMA VAN MIJN WERK

Van jongs af aan heb ik de behoefte om te schrijven, te schilderen en te beeldhouwen. Daarbij ben ik gefascineerd door de kracht van massacommunicatie, het beïnvloeden van percepties van mensen en hoe je door ideeën de wereld kunt veranderen. Misschien is het wel een toevallige samenloop van gebeurtenissen die ervoor gezorgd hebben dat ik uiteindelijk alles wat ik deed kon vatten in een begrip. Eén overkoepelend thema voor mijn werk. Crealisme noem ik dit. Mijn hele leven kijk ik al creatief naar de realiteit. Naar de realiteit van mezelf, van mijn omgeving, zowel persoonlijk als professioneel. Dat creatief kijken naar de realiteit heeft een aantal aspecten.

De zes pijlers van het Crealisme

1. Simpel en eenvoudig is het om dingen te veranderen. Verandering zit in jou. Je wordt elke dag ouder.

2. Vertrouw in jezelf. Dat is hetzelfde als ervan uitgaan dat je over een seconde nog leeft.

3. Leef. Pijn is net zo groot en positief als geluk. Tegenslag betekent dat voorspoed naar je op weg is.

4. Fantaseer en geloof in wat je bedenkt. Het is geen onzin, het is zinnig als jij erin gelooft.

5. Bedrieg jezelf en geloof altijd dat het zo is, wat goed voor je is en twijfel nooit.

6. Doe. Passie is wat de mens drijft, ga op zoek naar wat jou drijft. Praat niet, schrijf het op, maak het tastbaar.

De Zes Pijlers van het Crealisme

pijlers schilderij kunst crealisme advandenboom

leven schilderij kunst crealisme advandenboom
PIJLER 1

Het leven is nooit af. Je kunt doelen bereiken, je kunt ze ook verleggen. Doorgaan waar anderen stoppen. Veranderen, verbeteren, proberen. Slagen is bijna hetzelfde als falen. Verbaas jezelf, daar gaat het om.

landschap schilderij kunst crealisme advandenboom
PIJLER 2

Toen de nacht verdwenen was en ik keek in de heldere stralen van het licht, sloot ik mijn ogen en aanschouwde de nacht in mijn gedachten terwijl ik mij koesterde in de warmte van het licht. Het goddelijke deeltje verbond tijd en energie aan mijn bewustzijn en zo realiseerde ik me dat leven en sterven hetzelfde is als de dag aanschouwen met de ogen voor eeuwig dicht.

abstract schilderij kunst crealisme advandenboom
PIJLER 3

Denk in de box. Ga bij jezelf te rade. Duik in je verleden en verdiep je in de chaos in je hoofd, of in de leegte in je ziel. Ga op reis in jezelf en luister naar de stem die diep in je zit. Voor mij duurde het ook 50 jaar om te horen wie ik was. Ga op zoek naar jouw eigen creatieve kijk op de realiteit.

maakbaar schilderij kunst crealisme advandenboom
PIJLER 4

De wereld is maakbaar, als je daarin durft te geloven gaat er een wereld voor je open. Een wereld waar fantasie werkelijkheid is. Waar dingen ontstaan uit het niets. Durf open te staan voor het nieuwe. Zo ontstond dit beeld, waar kleur en vorm samenkomen en in jouw hoofd een blad vormen, zoals bij mij.

schilderij crealisme landschap advandenbom
PIJLER 5

Bedrieg jezelf en geloof altijd dat het zo is. Geloof in wat goed voor je is en twijfel nooit.

zelfportret schilderij kunst crealisme advandenboom
PIJLER 6

Wat je ziet is wat je ziet. Wat je denkt is wat je denkt. Wat je voelt is wat je voelt. Maar zien, denken en voelen geven bij elkaar een rijker inzicht in jezelf en in je omgeving.