Sculpturen in steen en brons

Werken in drie dimensies is niet nieuw voor mij. In het verleden heb ik me veelvuldig bezig gehouden met het ontwerpen van producten, verpakkingen en winkelformules. Het maken van sculpturen is altijd al een droom van me geweest. Een aantal jaren geleden ben ik daarom gestart met beeldhouwen. Beeldhouwen is voor mij misschien wel het mooiste proces, omdat je alleen vooruit kunt. Wat je net hebt gedaan, kun je niet ongedaan maken. Er is alleen vooruitgang net zoals in het leven zelf.

De steen bepaalt het beeld

In eerste instantie ben ik gaan werken met steen en later met brons. Het beeldhouwen bevestigde mij opnieuw dat alles eigenlijk al bestaat en dat je er alleen maar naar op zoek hoeft te gaan. Als je een steenhouwerij bezoekt, dan is er maar één steen die zegt, pak mij. Een steen die al duizenden jaren geduldig op je lag te wachten. En als je die steen oppakt en ermee aan de slag gaat, ontstaat er een beeld wat er eigenlijk al was. Als kunstenaar hoef je het er dus alleen uit te halen en terwijl je hakt, vijlt en schuurt bepaalt de steen de uiteindelijke weg die je als kunstenaar moet afleggen. Al hakkend leer je ook dat er geen weg terug is, een stuk steen wat je weggehaald hebt, komt nooit meer terug.

Creëer je eigen realiteit

De wereld is maakbaar, als je daarin durft te geloven gaat er een wereld voor je open. Een wereld waar fantasie werkelijkheid is. Waar dingen ontstaan uit het niets. Durf open te staan voor het nieuwe. Zo ontstaan mijn sculpturen, schilderijen en tekeningen. Lees hier meer over crealisme.

Als u meer wilt weten over de sculpturen, stuur me dan een mail. Klik hier.

Sculptuur beeld in bruine albast titel Oergevoel Ad van den Boom

OERGEVOEL

sculpturen beeld brons Oergevoel Ad van den Boom

OERGEVOEL

Sculpturen intuïtie beeld groene albast Ad van den Boom

INTUITIE

sculpturen beeld in brons

INTUITIE

Sculpturen de realist beeld in zwarte albast ad van den boom

DE REALIST

Sculpturen de ondernemer beeld in moeselkalksteen ad van den boom

DE ONDERNEMER

Sculpturen Innerlijke Kracht beeld in brons Ad van den Boom

INNERLIJKE KRACHT

Sculpturen innerlijk kracht beeld in groene albast ad van den Boom

INNERLIJKE KRACHT

Sculpturen Compleet Ad van den Boom beeld in brons

COMPLEET

Sculpturen de optimist beeld in brons ad van den boom

DE OPTIMIST