overzicht van verschillende schilderijen gemaakt door Ad van den Boom. Denk aan landschappen, portretten en abstracte kunst

Exposities

Exposities zijn momenten om mijn schilderijen, beelden, tekeningen en verhalen te delen met anderen. Mijn eerste solo expositie was in 2005 en was meteen een groot succes. Daarna heb ik helaas, door veel werk in opdracht, weinig tijd gehad hiermee actief door te gaan. Gelukkig bleef er wel genoeg tijd over om dingen voor mezelf te maken. De sculpturen in steen en brons, tekeningen en schilderijen op deze site zijn dan ook nagenoeg allemaal de afgelopen jaren gemaakt. Ik ben meer dan vroeger gaan werken in thema’s, waarbij het idee bepalend voor de executie is geworden.

In 2015 heb ik besloten weer meer tijd te gaan steken in het organiseren van exposities. En niet zonder resultaat. Mijn werk was onder andere te zien op de KunstRai in Amsterdam, de Ploeg in Bergeijk, Galerie 2000 in Blaricum, Galerie het Noordlicht in Domburg, Okker Art Gallery  in Amsterdam, Ortsmuseum in Grächen en Gallery 104 in New York.

Anders kijken naar de werkelijkheid.

Met mijn werk probeer ik het leven van mensen te verrijken. Probeer ik ze op een andere manier naar de realiteit te laten kijken. Bovendien streef ik ernaar om eens in de twee of drie jaar een expositie te organiseren rondom een maatschappelijke gebeurtenis die me emotioneel getroffen heeft. Zo had ik in 2015 een expositie in het Raadhuis van Hilversum rondom de ramp met de MH-17 en in 2017 een tentoonstelling rondom Leiderschap. Met deze exposities probeer ik hoop en troost te bieden of een nieuw perspectief te laten zien. Oftewel, ik probeer de perceptie te veranderen.

Hieronder geef ik een beeld van mijn exposities sinds 2015. Mocht je mijn werk willen kopen, mijn werk willen exposeren of met mij willen samenwerken, neem dan vrijblijvend contact op.

Galerie Art Hilversum | Hilversum 2024

Sinds vorig jaar ben ik lid van Kunstenaarsvereniging Art Hilversum. Een vereniging met 50 aangesloten leden. Vanaf 3 mei hebben wij weer de beschikking over een eigen galerie. Een grote galerie. In deze nieuwe galerie is naast het werk van alle andere kunstenaars ook het bijgevoegde werk van mij te zien. Onze galerie is te vinden aan de ’s-Gravelandseweg 55 bij de Bibliotheek in Hilversum. Als je dus in één keer wit zien wat er op het gebied van beeldende kunst in Hilversum gebeurt, moet je beslist eens binnenlopen. Dit kan iedere dag van de week van 12.00 tot 17.00 uur.

Interieur Galerie Art Hilversum met daarin diverse kunstwerken

Dutch Design Hotel Artemis | Amsterdam 2023

Welkom in de betoverende wereld van “Colorful Dreams” in Dutch Design Hotel Artemis in Amsterdam. Deze tentoonstelling neemt je mee op een reis door de wereld van dromen, verbeelding en creativiteit. In de lobby verwelkomen de prachtige olieverfschilderijen van Ad van de Boom je. Zijn “dreamscapes” brengen landschappen uit zijn herinneringen tot leven, met elke schilderij voorzien van een inspirerende spreuk of een diepe wens. Naast zijn werk is er ook werk te zien van onder andere Cutting the Cake, Marieke Jansen en Jolein Roesthuis. De tentoonstelling loopt tot 5 februari 2024.

tentoonstelling in Dutch Design Hotel Amsterdam (artemis) waar de dreamscapes te zien zijn.

Mijn Galerie | Hilversum 2023

Bezoek vanaf 13 mei mijn expositie bij Mijn Galerie in Hilversum. Een serie schilderijen en tekeningen met als thema Bomen en hun Verhalen. De galerie is open van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.30.

Twee schilderijen van bomen zoals die te zien zijn tijdens de tentoonstelling Bomen en hun verhalen in Mijn Galerie in Hilversum

GALERIE LYTS | Woudsend 2021

Bezoek deze zomer de twee exposities van Galerie LYTS in Woudsend. Bewonder de werken van Marianne Brouwer uit Groningen (mariannebrouwer.nl) en Frank Dekkers (frankdekkers.nl) uit Ameide. Tijdens de expositie zijn er ook een aantal van mijn bronzen beelden te zien. De expositie is te bezoeken van 3 juli t/m 22 augustus, LYTS is tijdens de expositie elk weekend geopend en verder op afspraak.

exposities galerie Lyts Woudsend

EXPOSITIE RAIFFEISEN BANK | Grächen 2021

In het filiaal van de Raffeisen Bank in Grächen zijn tijdens de openingstijden een aantal van mijn werken over Zwitserland te zien en te koop. Prijzen € 950,- inclusief lijst. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag

Expositie Raffeisen Bank Grächen met schilderijen van de matterhorn

GALERIE BLOEMENDAAL | Bloemendaal 2020

Vanaf 5 september is een aantal van mijn Homeland tekeningen te zien bij Galerie Bloemendaal. Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Exposities Bloemendaal Homeland overzicht

EXPOSITIE GALERIE HET NOORDERLICHT | Domburg 2020 /2021

Vanaf 1 juli is een aantal van mijn Homeland tekeningen te zien bij Galerie Het Noorderlicht in Domburg. Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur uur.

Galerie Het Noorderlicht

TENTOONSTELLING MIJN LIJSTENMAKERIJ | Hilversum 2020

Vanaf 1 augustus is een aantal van mijn Homeland tekeningen te zien bij Mijn Lijstenmakerij in Hilversum. Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 09.30 tot 18.00 uur uur. Lees het interview in de Gooi- en Eemlander.

homeland tekening bomen in zwart wit

DOUBLE TREE NDSM | Amsterdam 2019

Van zaterdag 29 juni tot 5 oktober 2019 zijn een aantal schilderijen uit de serie Colorful Dreams te zien bij Hotel Double Tree by Hilton NDSM-werf  in Amsterdam.

expositie van schilderijen in Double Tree by Hilton

GALERIE SOUS TERRE | LITHOIJEN 2019

Een aantal van mijn beelden was te zie in deze beeldentuin. Aan de tentoonstelling kwam spontaan een eind nadat bijna al mijn beelden gestolen werden. De kans is klein dat ze nog ooit teruggevonden worden.

bronzen beelden van Ad van den Boom zoals deze te zien waren bij Galerie Sous Terre

EXPOSITIE GALLERY 104 | New York 2019

Een drietal werken uit de serie ‘Into the Blue’ zijn vanaf eind maart opgenomen in de collectie van Gallery 104 in New York. Het werk is ook in Nederland te koop. Voor meer informatie klik hier

expositie gallery 104 new york advandenboom

EXPOSITIE GALERIE DE ENK| Ermelo 2019

Vanaf 17 augustus zijn mijn Dreamscapes te zien tijdens een solo-expositie in Galerie De Enk van stichting Kunstcollectief Stek, De Enk 16 in Ermelo. Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

overzicht opening expositie Ad van den Boom

GALERIE HET NOORDERLICHT | Domburg 2018 / 2019

Een aantal van mijn bronzen beelden zijn te zien in de beeldentuin van galerie Het Noorderlicht in Domburg.

exposities galerie het Noorderlicht Domburg

NH JAN TABAK | Bussum 2018/2019

Een aantal schilderijen en beelden zijn te zien in de lounge, in diverse zalen en op de derde verdieping  van HN hotel Jan Tabak in Bussum, Nederland.

expositie jan tabak bussum schilderijen beelden

THE HOUSE OF ARTS | Hilversum 2018

The House of Arts is een initiatief om mijn werk in mijn eigen huis en atelier te laten zien. Gezien het succes van de vorige keer, zijn er nu ook foto’s te zien van Bert Teunissen en beelden van Astri Blokbergen.

the house of arts 2018 advandenboom bert teunissen astriblokbergen

DE MAGISCHE MATTERHORN | Hotel Mont Cervin Palace Zermatt 2018

De Matterhorn is het symbool van Zwitserland en Zermatt is de Matterhorn. Als je oog in oog staat met deze toren gemaakt door de natuur, sta je versteld door haar schoonheid. Met deze serie wil ik voor eeuwig de magie vastleggen van de Matterhorn en Zermatt. De serie is gemaakt door middel van traditionele technieken (olieverf en zachte pastel op papier) en digitale technieken. De werken worden uitgebracht in een gelimiteerde oplage van tien.

matterhorn expositie advandenboom zermatt

WERELDLEIDERS IN HET RAADHUIS | Hilversum 2017

Stef van Breugel van Museum Hilversum (links), Kunstenaar Ad van den Boom (midden) en Burgemeester Pieter Broertjes (rechts) tijdens de opening van de expositie Wereldleiders. Lees hier het artikel in de Gooi- en Eemlander.

wereldleiders,portretten,kunst,schilderijen,hilverusm

EPOSITIE ORTSMUSEUM GRÄCHEN | Grächen 2017

In dit Zwitserse dorp, waar ik een paar maanden per jaar werk, hebben ze ook een museum. Met drie werken hang ik in dit lokale museum.

expositie ortsmuseum grachen schilderijen advandenboom

THE HOUSE OF ARTS | Hilversum 2016

De House of Arts is een initiatief om mijn werken in mijn eigen huis en atelier te tonen.

exposities the house of arts advandenboom

GALERIE  HET NOORDERLICHT | Domburg 2016

Expositie van mijn Dreamscapes in Galerie Het Noorderlicht in Domburg.

domburg,galerie,hetnoorderiicht,dreamscape,advandenboom,kunst

OLESTAETE  | Workum 2016

Joop Braakhekke opent de expositie in Workum.

kunst,expositie,workum,joopbraakhekke,advandenboom

KUNSTRAI | Amsterdam 2015

kunstrai beelden advandenboom exposities sculpturen

OKKER ART GALLERY | Amsterdam 2015

Okker,art,beeld, sculptuur,expositie

ART BREDA | Breda 2015

Art Breda - Ad van den Boom - Creatief kijken naar de Werkelijkheid

EXPOSITIE MH-17 IN HET RAADHUIS | Hilversum 2015

Om de tragedie rondom de ramp met de MH-17 te verwerken, heb ik mijn emoties verwerkt in een beeldverhaal. De serie, bestaande uit 12 tekeningen, heb ik gemaakt om mensen troost te bieden en ook hoop,. Een poging om rampen als voorgoed te voorkomen.

mh-17 expositie raadhuis hilversum kunstenaar ad van den boom

HOTEL DERLON | Maastricht 2015

Tijdens de Tefaf staat een van mijn beelden in Hotel Derlon op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht.

exposities maastricht Tefaf Intuïtie beeld in brons Ad van den Boom

STUDIO 2000 | Blaricum 2015

Gallerie,studi, 2000,pand,blaricum,expositie

DE PLOEG | Bergeijk 2015

exposities ploeg bergeijk advandenboom sculpturen brons