Hilversum 600 jaar

Hilversum 600 jaar print met daarop een groot aantal Dudok en andere iconische gebouwen

Als je aan mensen vraagt waar ze spontaan aan denken als ze Hilversum horen, dan zul je vaak radio en televisie als antwoord krijgen.

Maar bij de Mediastad zouden mensen ook aan creativiteit in de meest brede zin van het woord moeten denken. En dan bedoelen we ook aan andere vormen van mediagebruik. Zo heeft Hilversum met ‘Art Hilversum’, een eigen kunstenaarsvereniging met 50 leden die actief zijn in alle kunstdisciplines. De een gebruikt linnen als medium, een ander papier, steen, hout of staal, glas, keramiek of nog iets anders.

Gebouwen die op de tekening te zien zijn van linksboven naar rechtsonder: Beeld en Geluid, de Rechercheur vml. Politiebureau Dudok, C&A Dudok, Zonnestraal, Vitus Kerk, Barbershop Dudok, Meddens, Raadhuis Dudok, ’t Tolhuis, Woonhuis Dudok, Tribune Sportpark Dudok, Museum Hilversum vml. Raadhuis, Mout vml. Autopalace de Wit, Laapersveld Dudok, Het Postkantoor, Oude Avro Studio, Omroeptoren, Ateliers Dudok, Woonhuizen Dudok, Snelliusschool Dudok, Oud Esso station Dudok, Kantoor Drafbaan Dudok, Woonhuis Dudok, Woonhuizen Dudok, Oude politiepost Dudok, Paviljoen met woonhuis Sporthaven Dudok, Hotel Gooiland en Bavinckshool Dudok.

600 jaar Hilversum

600 jaar Hilversum is een mooie aanleiding voor de vereniging om mensen te laten zien dat de Mediastad meer te bieden heeft dan radio en televisie alleen. Zes kunstenaars van Art Hilversum hebben daarom een etiket ontworpen voor een wijn die alleen in het jubileumjaar verkrijgbaar is. Een bijzondere wijn door de unieke kunstetiketten. Een wijn die alleen in Hilversum te koop is. De wijn is 20 euro per fles en de opbrengst komt ten goede aan de vereniging. Op die manier steunen we kunst en cultuur in Hilversum. De deelnemende kunstenaars zijn Ad van den Boom, Ardy Timmer, Erik Tiggeler, Mark van Praagh, Monique van Wijk en Wouter Stips.

Kunstenaar Ad van den Boom is de initiator. Van den Boom: ‘Het idee ontstond naar aanleiding van een tekening met de iconische gebouwen van Hilversum die ik voor de nieuwe winkel in Dudokstijl voor Van Gestel Optiek heb gemaakt. Iemand van de gemeente vond dat ik met de tekening iets zou moeten doen met het 600-jarig bestaan van Hilversum. Zo is het begonnen.’Ad van den Boom en Wouter Stips doen de aftrap en de andere kunstenaars komen in de maanden daarna met hun unieke wijnen.

Burgemeester Gerhard van den Top neemt de unieke wijnen van HIlversum 600 jaar in ontvangst

Op deze wijn heeft Hilversum 600 jaar moeten wachten

Op vrijdag 15 maart werden de eerste twee flessen overhandigd aan Gerhard van den Top (burgemeester Hilversum) door Ineke van de Rotte (voorzitter Art Hilversum) en Anne de Laet (algemeen bestuurslid Art Hilversum). De komende tijd zullen ook de unieke wijnen van de andere kunstenaars te koop zijn. De wijnen zijn te bestellen in de webshop van Art Hilversum, bij Mijn Galerie/Mijn lijstenmakerij of stuur mij een mail.

Een fles wijn met een etiket ter gelegenheid van het 600 jarig bestaan van Hilversum op het etiket aan de voorzijde zijn de iconische gebouwen van Hilversum te zien en op de achterzijde staat een gedicht

De wijn met het unieke Hilversum 600 etiket  is 20 euro per fles. De opbrengst hiervan komt ten goede aan Art Hilversum. De fles is te koop bij Onze Wijnen, Mijn Galerie of hier te bestellen

Ansichtkaart Hilversum 600 jaar door Ad van den Boom

Er is ook een ansichtkaart verkrijgbaar voor 1,95 per stuk. De opbrengst hiervan komt ten goede aan Art Hilversum. De kaart is te koop bij Dudok Architectuur Centrum, Mijn Galerie en ook hier te bestellen