200 jaar oude boom

crealisme boom bomen en hun verhalen acryl op papier ad van den boom

Deze boom staat aan het begin van de oprit naar ons huis. Het is een oude boom die ziek is en alleen nog maar leeft omdat een chirurg iedere twee jaar de zieke takken en parasieten verwijderd. De boom is één van de bomen die mij inspireerde om een serie schilderijen te maken waarin bomen hun ‘persoonlijke’ verhaal vertellen. Het zijn wijze verhalen van oude zielen die kijken naar het leven dat hen omringd. Tijdens het proces van scheppen, kwam ik erachter dat bomen net zoals mensen een bepaalde vorm van bewustzijn moeten hebben. En dat zij hun gevoelens moeten kunnen uiten.

Bomen communiceren met elkaar

Nu zag ik onlangs een documentaire van de BBC over bomen en hoe zij met elkaar communiceren. Dat was natuurlijk bijzonder om te zien. Misschien ook voor jou een reden om eens op een andere manier naar bomen te kijken. Verplaats je eens in een boom en stel je eens voor hoe ze naar jou kijken, niet als voorbijganger maar als mens met een bewustzijn. Een boom waar je misschien iets van kunt leren omdat hij iets vertelt over het leven waar jij nog nooit bij stilgestaan hebt.

Het levensverhaal bij deze boom

200 jaar oud en ik voel dat de lente komt. Ik voel de energie van het voorjaar, maar mijn takken kunnen niet opbrengen wat mijn wortels voelen. Zoveel energie, zoveel kracht. De eerste takken schieten blad en ik voel dat ik ook dit jaar vol in bloei zal staan. Het kost veel energie, ik weet dat het ergens goed voor is. De vogels die hier al jaren wonen, generatie na generatie. Het kind dat voorbij loopt en speelt met een tak of blad. Ik ben klaar voor de zomer, misschien niet in het tempo van een jonge onstuimige boom, maar als wonder van de natuur.

Laat een reactie achter