Rijkdom

Homeland fantasie landschap zwart wit bomen

RIJKDOM. Toen er nog geen mensen waren en alleen bomen met elkaar spraken over de mooie dingen in het leven. En zij op die manier een vruchtbare bodem schiepen waarop de mensheid kon gaan bouwen aan opkomst en ondergang, ontstond op een dag het verhaal van een kind dat opstond en de wereld een nieuw inzicht gaf.

Het kind was een kind van de aarde, niet anders dan jij en ik. Geboren uit een vader en moeder van vlees en bloed met een hartje dat klopte. Met liefde werd het ontvangen, niet alleen door de ouders en de familie maar door alle mensen in de wereld. Was het dan een bijzonder mens? Zeker, in alle opzichten anders dan alle andere mensen. Dat maakt hem net zo uniek als jij en ik. Net zo bijzonder als alle bomen die hem ooit het leven schonken. Het begin van een oneindig verhaal over leven en dood. Een verhaal over liefde en verdriet en over doorgaan waar anderen stoppen. Een gevecht tegen jezelf oneindig diep, diep, diep.

Nog dieper ligt de essentie van alles wat we zien, voelen en ervaren. Het antwoord op de vraag waarom we hier op aarde zijn. Voor de meeste mensen een vraag die hen in verwarring brengt omdat ze te ver af zijn komen te staan van hun essentie. Ze zijn niet meer in hun bestemming. Van bomen kunnen we leren dat wanneer je een eik bent, je eikels voortbrengt en geen appels die voorbestemd zijn voor de appelboom. We leven om erachter te komen wie we werkelijk zijn. Van daaruit grootste dingen te doen, ook al zijn die oneindig klein.

Maar in een wereld waarin het gaat om uiterlijke schijn en waarachtigheid naar elders is verbannen, gaan de mooiste gedachten van mensen dood. Arm ben je omdat je niets hebt.  En rijk omdat je iets bezit en dat laatste is miljoen keer interessanter om naar te kijken. Het is de grootste dwaling sinds de uitvinding van het geld. Als mensheid zijn niet verder dan duizenden jaren geleden, we zijn niet gegroeid als mensheid. We staan stil in onze eigen grond, ons eigen onvermogen om los te laten en opnieuw te beginnen. We moeten accepteren dat er geen mislukkingen zijn. Voor de bomen in het bos is elke boom even mooi, even waardevol. Het is geen kwestie van overleven of overheersen, het is een kwestie van delen. Rijkdom is wat je kunt missen.

Reacties (13)

 • Citasania 21/10/2022 

  Solvent bar microextraction cheap cialis online pharmacy Studies examining the use of intravenous magnesium in the treatment of acute migraine have been conflicting

 • Delta airlines Flight booking phone 26/10/2022 

  Rytr is an AI writing assistant that helps you create high-quality content, in just a few seconds, at a fraction of the cost!! Click Here: https://bloggerprize.page.link/inst

 • ZVhBrEwGnRclAqID 28/10/2022 

  WhRYawGVt

 • PROMOCODE 02/11/2022 

  ? $5,000 FREE EXCHANGE BONUSES BELOW ? ? PlaseFuture FREE $3,000 BONUS + 0% Maker Fees ? + PROMOCODE FOR NEWS USERS OF THE EXCHANGE ? ? [YLPUJYWJPN] — 0.01 BTC ? site: https://mixcoinexpro.com Our site is a secure platform that makes it easy to buy, sell, and store cryptocurrency like Bitcoin, Ethereum, and More. We are available in over 30 countries worldwide.

 • PROMOCODE 06/11/2022 

  ? Veronica He wants to talk frankly with you and show you something, you will like it. Click Here:? http://bit.do/fVyyD

 • PlaseFuture FREE BONUS 10/11/2022 

  ? Laurie He wants to talk frankly with you and show you something, you will like it. Click Here:? http://bit.do/fVzCK

 • Content Generator 12/11/2022 

  ?? $5,000 FREE EXCHANGE BONUSES BELOW ? ? PlaseFuture FREE $3,000 BONUS + 0% Maker Fees ? + PROMOCODE FOR NEWS USERS OF THE EXCHANGE ? [M0345IHZFN] — 0.01 BTC ? site: https://buycrypto.in.net Our site is a secure platform that makes it easy to buy, sell, and store cryptocurrency like Bitcoin, Ethereum, and More. We are available in over 30 countries worldwide.

 • Aizen Power 16/11/2022 

  One Simple Way To Maintain Normal Erections – https://bit.ly/3hPAL5e

 • Content Generator 17/11/2022 

  ?Artificial intelligence creates content for the site, no worse than a copywriter, you can also use it to write articles. 100% uniqueness :). Click Here:? https://stanford.io/3FXszd0

 • zelma 19/11/2022 

  Waiting patiently for you to come home and fuck me! https://bit.ly/3UIKI2R

 • zelma 24/11/2022 

  Waiting patiently for you to come home and fuck me! https://bit.ly/3UIKI2R

 • Dominick 26/11/2022 

  394

 • Buford 28/11/2022 

  ????????

Laat een reactie achter